Tornai vár

magyar

A vártisztítás Tornán folytatódik

magyar
Hucul lovak a Tornai várnál

A Castrum Thorna polgári társulás idén háromszor szervezett önkéntes közmunkát Torna várának gaztól való megtisztítása céljából: február 27-én, valamint március 12-én és 19-én. Az egyes brigádokon átlagban 40 fő vett részt. Ezúttal a kelet felé néző palota megmaradt falának és sarki bástyáinak környéke vált gazmentessé, így a községből nézve is már jól látható az eredmény. A szervezet vezetőségi tagjai minden alkalommal finom ebéddel kínálták meg a közmunkásokat.

Vártisztítás, vásár és íjászbemutató Tornán

magyar
Időpont: 
szombat, 2016, március 19 - 09:00 to 16:00
Tornai vár vármentés

Március 19-én az idei tavasz utolsó vármentő napjára kerül sor. A program továbbra is a gaz irtása. Már csak a  vár északi oldalát kell megtisztítani, és ha minden jól megy akkor az egész vár látogatható lesz. A munka reggel 9:00 órától kezdődik a várban.

Torna központjában (Posta előtti tér) Húsvéti vásárt szerveznek. A vásár szintén 9 órakor kezdődik. (Rossz idő esetén a vásárt a kultúrházban tartják meg).

Tornai lovag napok

magyar
Időpont: 
szombat, 2014, május 24 - 15:00
Tornai lovag napok

Torna. Újra megrendezésre kerülnek a Tornai vár alatti vendéglőben a Tornai lovag napok.

…a tornai vár alatt évszázadok után újra vér fog folyni és harsogni fognak a fegyverek. A közönség utazhat az időben és történelmi bajvívással, hagyományőrzéssel foglalkozó csapatok előadását nézheti meg. A rendezvényen középkori zene szól, és hogy a látogató minden érzékével érezhesse a középkort, készen áll a középkori konyha is. 

Belépődíj: 2 € (10 év alatti gyermekek számára szülő kíséretében ingyenes)

Tornai vár - Szádelői völgy túra

Útvonal hossza: 
12.1 km (körtúra esetén 16km)
Szintkülönbség: 
+599m, - 537m (körtúra esetén +649m, -649m)
Torna látkép

A vár alatti parkolóból indulva megismerhetjük Torna várának romjait, és az onnan nyíló gyönyörű körpanorámát, melyet a várlakók évszázadokig élvezhettek. Felkapaszkodva a fennsíkra részesei lehetünk a Szádelői völgy gyönyörű és egyben elborzasztó látványának. A túrát a völgyben leereszkedve zárjuk. 

Oldalak

Subscribe to RSS - Tornai vár