Földalatti barlangvilág

Buzgó barlang - cseppkövek

A Gömör-Tornai karsztvidék jellegzetessége a föld mélyén kialakult barlangok sokasága. A mélybe ereszkedőket földalatti tavak, különleges cseppkőképződmények, a több kilométernyi barlangrendszer csodálatos látványa fogadja. Különböző földalatti túrák közül válogathat, a rövidebb túrákon az egész család részt vehet, de ha ennél több izgalomra vágyik, akkor válasszon egy hosszabb speciális kalandtúrát. Egyes túrákon csak létrák és kötélhágcsók segítségével közlekedhet, de a szűk, meredek járatok leküzdése után az óriási termek csodálatos cseppkőképződményeinek látványa mindenért kárpótol.

A Baradla barlangban meghallgathatja a Hangverseny terem különleges akusztikáját, és az őskor embere által otthagyott nyomokat.

Bódvarákón megcsodálhatja hazánk talán legszebb barlangját, a Rákóczi barlangot, mely kristályai, sajátos cseppkőképződményei, tavai által emelkedik ki a sorból.

A Béke, Kossuth és Meteor barlangokban pedig belekóstolhat a barlangkutatás nehézségeibe, ahol az út a patakban gázolva, sziklákon mászva vezet a kivilágítatlan folyosókon keresztül.

Túratípusok, árak, időpontok

Barlangok a Szlovákiai oldalon

A Szlovákiai oldalon a Domica barlangban kipróbálhatja a földalatti csónakázást, vagy megcsodálhatja Gombaszög vékony szalmacseppköveit. Várhosszúréten a Buzgó barlang 34m magas cseppkőoszlopát tekintheti meg, mely egy ideig, mint a világ legnagyobb cseppköve szerepelt a Guiness rekordok könyvében.

Galéria: 
Buzgó barlang - cseppkövek
Buzgó barlang - cseppkövek
Buzgó barlang - Óriás cseppkő
Buzgó barlang - barlangtúra